Alla inlägg under maj 2014

Av carolinetherese - 25 maj 2014 17:54

Hallå!


Då dagen varit full av andra aktiviteter har jag bara varit ut i hagen för att fixa till stängningen av staket. Och vattna dem. Både J och C och B hängde på. J var fram och hälsade, på sina villkor. När jag försökte fr mitt håll vände han och gick. Får jag lite  nyenergi efter lite kaffe ska jag nog ta ut han ikv. Höra med grannen om jag faktiskt ska prova släppa in han i ridhuset :=)


Så vem vet, jag kanske återk hur de gick. Hoppas de :=)


Var till Avesta idag bara för att se att Norells inte hade söndagsöppet utan de hade dem i Borlänge. Sveriges största djurbutik. Inte orka vi åka dit så vi tog en burgare och drog vidare till morsan i Enåker.


Försökt fått tag på koppjärn beg men de verkar lönlöst, så i morgon plockar jag upp en polare o gör ett nytt försök. Åker till Avesta igen. Tror nog sadeln kan passa med xvid :=)


Snälla C kunde ev komma på em o dbbelkolla hur sadeln sitter :=P


På bilden ser vi Jack till vä och Cassie till höger


Kan berätta att Jack heter egentligen Jack is Black och är 8 år. Och Cassie heter Fribergas Cassius och han är 20 år. Sistnämda ska vara ca 160 hög och är en kompak modell av vbl. Medans Jack är 167 hög och en modell kraftigare och längre modell än Casse :=)


Så, ha en fortsatt trevlig Mors dag! Gubben har tjackat tårta och hängt upp svenska flaggan för min skull. <3


      


Kram C.





 

Av carolinetherese - 24 maj 2014 16:03


 


Idag kom Jack fram. Vi kela lite. Fortfarande på hans villkor, men vi känner inte varandra så jag vill inte vara påstridig utan lämnade honom en kort stund.


När jag kom med grimman avvek han på en gång men lät mej sätta på den därefter :=).


Borstade lite och kratsa hovarna. Funderar om J ska få skor fram då hans (ena ) yttre hovvägg har gått sönder en del. Kanske räcker till att själv fila till dem fula kanterna. Så pass torrt ute nu så det gäller ha koll.

Märks att J uppskattar att man pysslar. Han står och trivs lite    Jag kan säga att jag är bra svag för den här herrn :P 

Svårt att skämma bort han dock, hårt bröd fnyser han åt, ja ett äpple kan han väl ta -det verkar gå ner , men bortklemad med fruktgodis verkar han inte vara, inte som mina .He he he.


Idag prövade vi wintec cair sadeln som vi fick låna av C. Den låg hyfsat, jag fick en hand mellan sadel och manke och nedåt längs sidan, men en aning tight vid mankens nedre del. Det här är ett vid koppjärn, försöker  nu få tag på beg xvid. Verkar svårt. Ny kostar mellan 279:- 320:-.  Svårt att hitta en åf men närmsta blev :


****** Norells Häst & Hund *****   i Avesta. Enligt deras hemsida så har dem massa kul på stor yta :=)))


Så imorgon drar jag dit.


 


Så på med lakan, sadel och en gjord runt magen knatade vi iväg på en liten promenad på 20 min. I hettan. Tanken var att vi skulle dra nytta av värmen och se hur sadeln faktiskt ligger, när vi drog bort lakanet :) Jo då sadeln verkade jämnt hela vägen, fr manke och bak. Det fanns bred yta lämnad  kvar till ryggraden. Kanske sadeln skulle bli bättre bak med lite stöd då den glappa ngt. Men inte mkt. Ska bli intressant o se hur de blir med vidare koppjärn. Kanske det blir för tight för manken att få plats, att sadeln lägger sej mer på den..Ja i morgon åtår att se .


     


Iaf, promenaden gick bra. Han spände sej en del först. Skrek ett par gånger, ville stanna. Men jag drev på honom med smackningar så han inte skulle sakta ner. Bruno (åsnan) var med bakom (som J inte gillar) men de gick bra. Han brydde sej inte.


Hero (min hund) var med under hela tiden och sprang lite bakom men mest framför o det var def inga bekymmer. Alltid kul att kunna ha med sej hund på rid eller körturerna :=))


Vi har gamla lastbilsdäck som är avlippta och ligger på vägen som farthinder, dem var lite obehagliga att gå på men då matte var med så gick det så fint så fint så   


Ganska snart började J slappna av. Han kikade höger och vänster och öronen var framåt. Enda gångerna han snubblade på mej var när vi gick förbi några hästpolers som blev tokrädda för åsnan, då tittade han inte vart han gick men annars så måste jag säga att J är duktig att lyfta på fötterna. J reagerade lite när pållarna kom framspringandes, men gjorde inget. Drev bara på honom.


När vi kom igenom gården gnäggade han på Cassie. Jag tog av och borstade han. Återigen mös han. :=P Spraya på en borse med myggmedel och smörjde ansiktet med flugkräm. (köpte en flugluva stl Full som e alldeles för tight för han, synd - men J har masulint brett ansike så de var därför. Cassie slänger bara av sin så de e ingen ide.)


Försökte ta tag i Cassie men han stack sin kos när han såg jag hade grimman, så då fick han vara. Han har den förmånen att få bestämma nu när han är pensionerad. Enda gångerna han MÅSTE är när hovis är på besök :=)


Känns faktiskt som jag har fått en hästkompis till. Med tanke på hur pållarna låg/stoi fm när jag var ut till dem så måste Jack känna sig trygg i flocken. Alltid lika trevligt att komma ut i en harmonisk hästflock .


Det är lycka det!!!  




  / Caroline 









Av carolinetherese - 22 maj 2014 10:22

Efter jag dumpat av barnen på dagis stannade jag direkt vid hästarna och tog in Jack. Han var ngt mindre movillig idag när jag skulle fånga honom :=)


Gjorde iordning honom och lade på tömkörningsgjord, mest som en markering för Jack att vi ska göra ngt.


Hade tänkt låna ridhuset men strax därefter vi lämnat hans kompisar i hagen, började han bli lite orolig. Det ryckte i kroppen på honom. Märks han har energi. Hoppas det dämpar sej efter havren lämnat kroppen ( han fick det hos förra ägaren).


Vi kom nedåtförbi vårat hus och där stod det mkt läskigt. Jag upplevde att han vill springa tillbaka till tryggheten. Han kastade med huvudet och dansade runt lite. Men jag tog han då och gick vidare. Det fick bli en promenad helt enkelt.


Snart lugnade sig J och jag märkte att han tyckte de var mysigt i skogen. Han tittade med öronen framåt. Lite läskigt var de allt men han slappnade av mer och mer. Vi gjorde några halter och jag gick och små pratade lite. Kändes som jag hade kontakt med J.


Gubben var med och gömde sig i ett buskage mest för att se hur J skulle bete sig. Han hajade till men inget mer med det.


Vi gick inte så långt, bra i början.


Ridhuset får vänta. Han kanske hade fått spunk därinne.


Så nu blir de promenader varje dag ett tag. Trevligt med sällskap :=)


Så idag lärde jag mej innebörden att skynda långsamt   


Ha en strålande dag idag!


C.


Av carolinetherese - 21 maj 2014 19:22

  Inte lätt att hitta sadel till J. Som till vilken häst som helst igentligen, alla är ju så olika.


Var till Hööks och köpte en CH med utbytbar bom, men den låg så illa att den åkte tillbaka. Bara för de legat bra på andra hästar i samma ras så låg den inte bra på min herre.


Personalen och jag tittade på en annan variant som jag tror mer på men det blir då en beg variant ist.


Ni ska ju inte tro att jag fick teaka mina pengar direkt i hand, nää dem sattes tillbaka  kortet/kontot så dem ser jag tidigast om ett par dgr. Va?? Helt sjuk tycker jag. Borde ju fått välja sj, ville ha kontant då jag hade tänkt kika på beg sadlar ikv. Men de blev att styra kosan hem igen med en donken glass i magen. Alltid ngt :=)


Idag var mn lillasyster med ut och hjälpte mej fixa till J. Han stod så snällt i stallången. Men råttorna gillar han inte, måste komma ihåg och lägga ut råttgiftet. Stora e dem!!! Urk!!!


J var lite svår att få tag i hagen, men skam den som ger sej. Han kanske trodde han skulle lämna hagen med allt det goda gräset som finns där. Fanns inte så mkt av den varan i sitt förra hem.


Ser fram emot morgondagen då vi ska låna ridhuset och börja jobba på att lära känna varandra lite :=)


Nöjd med dagen!


Väl mött! 


/C.




Av carolinetherese - 19 maj 2014 17:53

        

Ja, jag hade tänkt lägga hästeriet på is och fokusera på träningen men så av en slump fick jag syn på han med stort J   

Nu ska han komma hit i veckan och jag väntar på att sätta fart och lära känna honom på hemmaplan . 


Kika på killen igår och även provred, det sista säger inte så mkt då det blev på trygg plats men jag fick se en stor svaghet men inget som hindrar mej att inte köpa honom. Tvärtom. När jag löslongerade J så lyssnade han på mej, redan då. Då kände jag att detta är killen jag väntat på att få jobba med.


Tillit, respekt och självförtroende. Dem är bitarna som kommer ligga i fatet närmsta tiden. Tack o lov att jag har tillgång till ridhuset :=) Vi kan undkomma odjur som tuggar, dåligt väder, stekande sol och framförallt vara solo i lugn och ro.


I väntan på att ungkillen ska anlända kollar jag in sadelmarknaden. En djungel som vanligt. Men de löser sej.


  


På återhörande!

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards